×
خانه » عمومی » حضانت فرزند با چه کسی است؟ صفر تا صد حضانت فرزند
27 ژانویه 2023

حضانت فرزند با چه کسی است؟ صفر تا صد حضانت فرزند

حضانت فرزند با چه کسی است؟ صفر تا صد حق حضانت فرزند

جدایی و طلاق، بخشی از زندگی است و ممکن است برای هریک از ما، اتفاق بیفتد. دانستن حق و حقوقمان کمک می کند به حق خود آگاه باشیم و قافله را نبازیم. ما در این مقاله به هر آنچه که راجع به‌ حضانت فرزند، باید بدانید اشاره کردیم، بعد از خواندن این مطلب شما می توانید به آسانی حضانت فرزند خود را بگیرید.

حضانت فرند یعنی چه؟

حضانت به معنای مراقبت تربیت و نگه داری از فرزندان توسط والدین یا خویشاوندان آن هاست. حضانت فرزندان در شرایطی که زندگی مشترک آن ها هنوز ادامه دارد با هر دو والد است، یعنی هم با مادر و هم با پدر، اما بعد از طلاق، حضانت فرزندان تا ۷ سالگی به مادر داده می شود و بعد از ۷ سالگی، فرزند دختر تا ۹ سالگی و پسر تا ۱۵ سال  با پدر است، بعد از این حق انتخاب با فرزند است که تصمیم بگیرد با مادر زندگی کند یا پدر.

 حضانت فرزند در طلاق توافقی

طبق قانون حمایت از خانواده در مورد حضانت فرزند، دادگاه مکلف است در هر نوع طلاقی تصمیم گیری کند. در صورتی که زوجین خواهان طلاق توافقی باشند و فرزند دختر کمتر از ۹ سال و فرزند پسر کمتر از ۱۵ سال سن داشته باشد، باید در مواردی از قبیل حق حضانت فرزندان، میزان نفقه، تعداد دفعات ملاقات با فرزند، میزان نفقه فرزند به توافق برسند.

در قوانین حضانت و طلاق رأی دادگاه بر اساس مصلحت کودک صادر می شود، و براساس قانون حمایت از خانواده، ازدواج دوباره مادر حق حضانتی که دارد را از بین نمی برد، اما اگر مادر ازدواج مجدد نماید و خلاف مصلحت کودک باشد حضانت از مادر گرفته و این حق به پدر داده می شود ولی در طلاق توافقی  دو طرف می توانند سر این موضوع به توافق برسند و  فرزندان حتی پس از ازدواج مادر همچنان تحت حضانت مادر باشند.

حضانت فرزند قبل از طلاق 

همان‌طور که گفتیم در زمان زندگی مشترک  حضانت فرزند متعلق به دو طرف است، اما اگر اختلافاتی پیش آمد نظر و تربیت مرد ارجحیت دارد و قانون حق را به پدر می دهد، مگر اینکه مادر در دادگاه عدم صلاحیت مرد را در نگهداری و تربیت فرزند ثابت کند و ماندن کودک در کنار پدر به صلاح او نباشد، دادگاه اختیار فرزند را به مادر می دهد.

 نحوه گرفتن حضانت فرزند توسط مادر

نحوه گرفتن حضانت فرزند توسط مادر

مادر می تواند برای گرفتن حضانت فرزند مهریه ی خود را ببخشد و پدر حق حضانت را به او واگذار کند. این توافق مطابق قانون ۱۰مدنی قابل اجراست و کودک تا زمانی که به بلوغ برسد، می تواند پیش مادر بماند! اما پدر در صورتی که عدم صلاحیت مادر در مراقبت از کودک ثابت کندمی تواند مجدد حق حضانت را از وی سلب کند.

حضانت فرزند بعد از فوت پدر

بعد از فوت پدر به صورت قانونی سرپرستی و حضانت کودکان به مادر می رسد، این موضوع حتی در زمانی که پدر بزرگ در قید حیات باشد هم صادق است و مادر برای سرپرستی نیاز به مجوز ندارد، حتی زمانی که مادر ازدواج دوباره کند، این حق از او سلب نمی شود. او می تواند نسبت به دریافت نفقه علیه، پدربزرگ یا جد پدری طرح دعوا کند. نکته دیگر اینکه دادگاه به تقاضای ولی قهری یا دادستان اگر اعطای حضانت به مادر را خلاف مصلحت فرزند بداند و  حضانت فرزند از مادر گرفته می شود.

مواردی حق حضانت را سلب می کند

به طور کلی ملاک تشخیص سلب حضانت فرزند مصلحت کودک است، مهم ترین موارد سلب حضانت از پدر و مادر شامل اعتیاد به الکل، مواد مخدر و قمار،اشتهار به فساد اخلاق و فحشا، ابتلا به جنون با تشخیص پزشک قانونی، سو استفاده از طفل و اجبار او، تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف، عدم مواظبت، به خطر افتادن سلامت جسمانی یا تربیت اخلاقی کودک است.

حق قانونی ملاقات با فرزند بعد از طلاق

بعد از طلاق هر کدام از والدین می توانند با فرزند خود دیدار داشته باشند. هیچ کدام از والدین نمی توانند مانع این ملاقات شوند، حتی زمانی که یکی از والدین دارای مشکل اخلاقی باشد این حق ملاقات پا برجا خواهد بود، فقط ممکن است تعداد روز های این ملاقات بنا بر نظر دادگاه کاهش پیدا کند ولی صفرنمی شود.

کلام آخر

کلام آخر

اگر در شرف جدایی هستید یا برای گرفتن  حضانت فرزند در تلاشید، ملاک را بر اساس راحتی و آسایش فرزند خود بگذارید، ببندید فرزندتان مایل  است پیش چه کسی بماند! کنار کدام یکی از شما خوشحال تر است؟! بعضی اوقات کوتاه آمدن از حقی که داریم باخت نیست و باعث می شود خودمان نیز حال بهتری داشته باشیم. بهتر است در این تصمیم گیری از یک وکیل خوب مشورت بگیرید و بعد تصمیم گیری کنید، تصمیمی که به صلاح شما و فرزندتان باشد.

نویسنده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *